- 050-3423767
- lin@linateslercohen.com

אנשי עסקים רבים מבינים את חשיבותו של הפן הויזואלי ומשקיעים בצילומי תדמית מקצועיים באופן קבוע. אך עדיין, ישנם המפחיתים מערכם של צילומים אלו. הנחת המוצא שלהם היא שהידע והכישורים מדברים בעד עצמם והנראות איננה פקטור. "צילומי תדמית לא חשובים. הידע שלי חשוב", "לא אכפת למנהלים שלי איך אני נראה, העיקר שאני עושה את העבודה", "המוח שלי חשוב. לא הלוק", "אני עוסקת בהצלת חיים. לאף אחד לא אכפת איך אני נראית". נשמע מוכר? אולי גם אתם חושבים כך? לא נורא, הפוסט הזה נועד כדי להסביר את חשיבותם של צילומי תדמית ואולי גם אצליח לשנות את דעתכם על הדרך 🙂
בעולם העסקי, לנראות ולרושם הראשוני יש משקל כבד, בין אם נרצה בכך או לא. הפן הויזואלי ניצב בבסיס תהליכי התפיסה שלנו ולכן הוא חלק דומיננטי בתהליכי קבלת החלטות. החלטות לגבי מידת כשירותנו לתפקיד, מידת האטרקטיביות שלנו, יכולת ההתאמה וההשתלבות שלנו בצוות ועוד.
כל הסיפור התחיל מאבותנו הקדמונים ונותר בנו כפן הישרדותי מובהק, כדי שנבין מי נגד מי באמצעות חוש הראייה. זהו החוש המפותח והחשוב ביותר לבני האדם, בעזרתו אנו מודעים לשינויים בסביבה הפיזית ויודעים כיצד להתאים את עצמנו אליה. האם מי שאני רואה בתמונה הוא חבר פונטציאלי או אויב? מה טיבו? האם אני יכולה לסמוך עליו? האם כדאי לעשות עסקים איתו? האם הוא משדר חוסר אמינות ורצינות?
איך זה עובד בתכל'ס? מסתבר שכולנו נולדנו צלמים. העיניים שלהן הן מצלמות משוכללות שהתברכנו בהן, הקולטות אור, ממקדות ומתמירות אותו לאותות עצביים. האותות האלו עושים את דרכם לקורטקסט הראייה שנמצא באונות העורף במוח שלנו. באזור הזה מתבצע עיבוד של כל המידע החזותי שנחשפנו אליו, המידע הזה מועבר גם לאזורים נוספים במוח וביחד מתעצבת לה החוויה החושית שלנו לאותו הרגע שאנו עדים לו. החוויה החושית שהתעצבה, באמצעות מערכת הראייה והזיכרון החזותי, משפיעה על הרגשות שלנו, על התפיסה והדימוי שלנו על הסביבה ועל עצמנו.
לנראות יש השפעה על הרגש שלנו כלפי האחר, והרגש הוא מרכיב קריטי בתהליך קבלת החלטות. אז מה דעתכם, אם קבלת ההחלטות שלנו נשענת באופן משמעותי על ההיבט הויזואלי, האם לא שווה שנתחיל להשקיע בו?
נהוג לומר שהתמונות הן חשובות אבל 'תוכן הוא המלך'. ובכן, ללא תמונה מוצלחת, המלך הזה הוא עירום! ואף אחד מאיתנו לא רוצה להתהלך עירום ברחבי הרשת…
במיוחד מאז שהקורונה נכנסה לחיינו ועברנו לאונליין, אנחנו מתקשרים יותר ויותר באופן ויזואלי. אנחנו מעלים תמונות לרשתות החברתיות והיצף המידע הוא אדיר. במקביל, משאבי הקשב שלנו הולכים ומתדלדלים וקשה לנו להתמודד עם עומס המידע והויזואל המקיף אותנו. כאן אני מגיעה לחלק השני של ההסבר, צילומי תדמית עוזרים לנו לצלוח את תנאי התחרותיות הקשה ברשת על ידי סיפור. סיפור בתמונות.
סיפורים עוזרים לנו לארגן את ה'מידע' ל'ידע'. תמונות המספרות סיפור יטביעו את חותמן ויגעו בקהל היעד המבוקש. הן יגרמו לו להכיר אותנו, להתחבר אלינו, לסמוך עלינו ולרצות בקרבתנו. לא בכדי המרכיב הויזואלי הוא הדומיננטי בנכסים הדיגיטליים ובסושיאל ולכן חברות התקשורת משקיעות סכומי עתק בקידום טכנולוגיות ויזואליות המאפשרות לנו לחוות תמונות וסיפורים בדרכים מגוונות, ואלו זוכות לויראליות ומעורבות רבה יותר ויותר.
תמונות המעבירות את המסרים הדרושים לקידום מקצועי הן נכס שיווקי, והן תוצר של תכנון אסטרטגי. מדובר בתמונות המבטאות את החוזקות ועוקפות או הופכות את החולשות שלנו ליתרונות. בהקשר לכך, צילומי תדמית חיוניים במיוחד לאנשים שישנו פער משמעותי בין כישוריהם הגבוהים לבין האופן הזניח בו הם נתפסים על ידי הסביבה.
סיפורים ויזואליים הם עוצמתיים ובעלי השפעה בתהליכי מיצוב ומיתוג, הן בפני הלקוחות והן בפני הקולגות, בעבודה הנוכחית או הבאה. בכל מקצוע שהוא, אנו תמיד פועלים במרחב מול אנשים, מעסיקים, לקוחות ומתחרים. ואף מילה על פוליטיקה פנים-ארגונית שאיננה פוסחת על שום תחום, כך שאינכם לבד בזירה. דעתם של אחרים חשובה. הידע והכישורים הם לצערנו אינם מספיקים כדי לבסס תדמית להתפתחות מקצועית בימינו.
לסיכום:
- ידע איננו מספיק. חשוב להבין מיהו האדם שלפנינו.
- מערכת הראייה מפעילה את הרגשות שלנו ומעצבת את התפיסה שלנו לגבי הזולת.
- הרגש הוא מרכיב קריטי בתהליכי קבלת החלטות. איזה רגש תמונת הפרופיל שלך מעוררת? האם הרגש הזה מטיב אתך?
- אנחנו חיים בעידן ויזואלי בו משאבי הקשב הינם מוגבלים. אנשים מייחסים פחות תשומת לב לטקסט ויותר תשומת לב לתמונות.
- סיפור בתמונות עוזר לאנשים להבין, להתחבר ולהרגיש אותך.
- צילומי תדמית שיספרו את הסיפור העסקי שלכם, יגרמו לקהל היעד להכיר אתכם טוב יותר, להתחבר ולסמוך עליכם ובכך הן יתמכו בהצלחה שלכם.
- כאשר ישנו פער בין מידת הכישורים לאופן בו אתם נתפסים ע"י אחרים, ויזואל הוא כלי אולטימטיבי לביטוי עצמי הולם.
אשמח לשמוע מה דעתכם? האם צילומי תדמית יוכלו לעזור לכם?
מזמינה אתכם לקרוא מידע נוסף על צילומי פורטרט עסקי בפוסט פורטרט – מהו?
הפוסט פורטרט פוליטי – התהליך האסטרטגי מראה לנו כיצד פוליטיקאים מתייחסים לצילומי תדמית ואיזו השקעה נדרשת מהם כדי לדייק את התדמית לתמיכה ביעדיהם הפוליטיים.
בהצלחה!